Η ξύλινη εσωτερική σκάλα

Η ξύλινη εσωτερική σκάλα είναι αυτό το κατασκευαστικό κομμάτι του σπιτιού που εκτός από λειτουργικότητα συμβάλει σημαντικά στην αισθητική διάσταση προσφέροντας ζεστασιά και θαλπωρή στον χώρο που θα τοποθετηθεί. Μπορεί εύκολα να συνδυαστεί με όλα σχεδόν τα διακοσμητικά   υλικά αφού μπορεί να κατασκευαστεί από πολλά είδη ξυλείας (οξιά, δρυς, ιρόκο, ντουσιέ, έλατο κ.α) και σε πολλούς χρωματισμούς.

Ξύλινη Σκάλα Εσωτερικού Χώρου Θεσσαλονίκη

Η κατασκευή της ξύλινης εσωτερικής σκάλας

Τοποθετείται επάνω σε κατασκευή από μπετόν  ή ακόμα επάνω σε μεταλλικό ή ξύλινο σκελετό. Η κατασκευή της μπορεί να γίνει από πάχος ξυλείας 2-4 εκατοστά. Αφού πρώτα ληφθούν προσεκτικά τα μέτρα της σκάλας και το πατρόν ακολουθεί η κοπή των ξύλων και η λείανση τους. Έπειτα τα σκαλοπάτια χρωματίζονται (αν χρειάζεται) με το χρώμα επιλογής του πελάτη και επαλείφονται με βερνίκια  οικολογικά  ή δύο συστατικών.

Η τοποθέτηση της ξύλινης εσωτερικής σκάλας

Όταν ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία  η εσωτερική ξύλινη σκάλα είναι έτοιμη για να μεταφερθεί στον χώρο όπου θα γίνει η τοποθέτηση. Στον προγραμματισμό των εργασιών της κατασκευής του σπιτιού η σκάλα θα πρέπει να εγκαθίσταται στο τέλος για αποφυγή ζημιών από τα συνεργεία καθώς είναι το τμήμα όπου θα χρησιμοποιηθεί πιο πολύ. Σε άλλη περίπτωση επιβάλλεται να σκεπάζεται σχολαστικά με ειδικό χαρτί κάλυψης και νάιλον.

Ξύλινη Σκάλα Εσωτερικού Χώρου

Η συντήρηση της ξύλινης εσωτερικής σκάλας

Η συντήρηση της είναι αναγκαία ώστε με αυτό τον τρόπο να διατηρείται πάντα μία στρώση λούστρου στην επιφάνεια των σκαλοπατιών για να μην είναι ευάλωτη στην χρήση, σε υγρασίες ή ξένα σώματα.

Η καθαριότητα της θα πρέπει να γίνεται με μαλακό πανί και ήπια καθαριστικά.