Τι είναι το δάπεδο laminate;

Το δάπεδο laminate είναι ένα υλικό που τα τελευταία χρόνια έχει κερδίσει μεγάλο μερίδιο της προτίμησης του κόσμου λόγω των πολλών συγκριτικών πλεονεκτημάτων που παρουσιάζει σε σχέση με τα άλλα είδη πατωμάτων. Παράγεται σε πολλά σχέδια, κυρίως προσομίωσης ξύλου και σε πολλά χρώματα ώστε να χαρακτηρίζεται το πλέον ευέλικτο υλικό κάλυψης δαπέδων, ακόμα και επενδύσεως τοίχων.

Καθάρισμα & Φροντίδα Laminate Δαπέδου

Από τι αποτελείται;

Η δομή του αποτελείται από τέσσερις  ή ακόμα  και πέντε στρώσεις από τις οποίες οι δύο είναι οι επάνω, που είναι αυτές που βλέπουμε δηλαδή οι “εμφανείς” και οι άλλες δύο είναι οι κάτω  οι ” μη εμφανείς “.

1η στρώση:
Ξεκινώντας από κάτω προς τα επάνω συναντάμε μια στρώση μελαμίνης που χρησιμεύει για την σταθερότητα και την μερική αδιαβροχοποίηση του υλικού.

2η στρώση:
Η επόμενη στρώση λέγεται πυρήνας της σανίδας κατασκευασμένη από υλικό HDF και είναι η κύρια στρώση και χρησιμεύει για αντοχή σε κρούσεις και γενικότερα σε καταπονήσεις του δαπέδου λαμινέιτ. 

Laminate Πάτωμα Τοποθέτηση

3η στρώση:
Ανεβαίνοντας στις “εμφανείς” στρώσεις βρίσκουμε το τρίτο τμήμα που αποτελεί το αισθητικό κομμάτι της σανίδας λαμινέιτ και είναι αυτό που βλέπουμε.
Είναι αποτύπωση (απομίμηση) με πολύ μεγάλη ευκρίνεια του υλικού που θα επιλέξουμε π.χ.αποτύπωση (απομίμηση) ξύλινης σανίδας.

4η στρώση:
Η τέταρτη και τελευταία στρώση είναι η επιφάνεια προστασίας που θα δεχτεί όλες τις καταπονήσεις από σκληρή χρήση.
Ανάλογα με την αντοχή της σε γδαρσίματα,καψίματα από τσιγάρο,τριβή και κρούσεις διακρίνεται σε κατηγορίες.

Laminate Πάτωμα - Κατηγορίες Ποιότητας

Κατηγορίες Ποιότητας

Οι πιο διαδεδομένες κατηγορίες ποιότητος-αντοχής της επάνω στρώσης είναι :

  • AC3: Για οικιακή χρήση και ελαφρώς επαγγελματική.
  • AC4: Για οικιακή χρήση και πιο σκληρή επαγγελματική.
  • AC5:Καθαρά για επαγγελματική χρήση π.χ.δημόσια κτίρια ,καταστήματα, χώρους γραφείων,σχολών χορού , γυμναστηρίων κ.α.
  • Επίσης υπάρχουν και οι κατηγορίες 21,22,23 για οικιακή χρήση και οι 31,32,33 για επαγγελματική χρήση.

Τοποθέτηση Laminate Πάτωμα στο Κέντρο της Θεσσαλονίκης

Πώς γίνεται η τοποθέτηση των Δαπέδων Laminate;

Η τοποθέτηση των δαπέδων  λαμινέιτ  γίνεται πλωτά, χωρίς δηλαδή να κοληθεί ή να στερεωθεί το δάπεδο σε οποιοδήποτε σημείο του υποδαπέδου και κουμπωτά με το σύγχρονο σύστημα τοποθέτησης clic. Λόγω του κουμπωτού συστήματος , η τοποθέτηση γίνεται σε πολύ σύντομο χρόνο και με απόλυτη επιτυχία. Θεωρείται γενικά από τις οικονομικότερες λύσεις όσον αφορά τα δάπεδα και δεν χρειάζεται συντήρηση. Είναι ανθεκτικό για σκληρή χρήση και προτείνεται η επίστρωση του σε χώρους που θερμαίνονται με ενδοδαπέδιο σύστημα. Είναι “βολικό” πάτωμα για ανακαινίσεις ή μετακόμισεις αφού μπορεί εύκολα να ξεμονταριστεί λόγω του κουμπωτού συστήματος και να επανατοποθετηθεί σε άλλο χώρο από τους ειδικούς τεχνίτες.

Δείτε ακόμα: