Πως γίνεται η τοποθέτηση δαπέδων Laminate

Ξεκινώντας την επίστρωση των δαπέδων laminate, το πρώτο στάδιο είναι η τοποθέτηση ενός υποστρώματος (από πολυαιθυλένιο, φελλό κ.ά) στην επιφάνεια του υποδαπέδου ώστε να επιτύχουμε ηχομόνωση, θερμομόνωση και υγρομόνωση.

Τρόπος εφαρμογής υποστρώματος
Χρήση υποστρώματος για  λαμινέιτ  δάπεδο

Μετά την εφαρμογή του υποστρώματος αρχίζουμε να τοποθετούμε το πάτωμα λαμινέιτ “πλωτά” επάνω στο υπόστρωμα κουμπώνοντας το ένα κομμάτι με το άλλο εφαρμόζοντας τα στις διαμορφωμένες πατούρες τους (αρσενικό – θηλυκό)  με το σύστημα clic.

πως τοποθετείται το λαμινέιτ
Πλωτή εγκατάσταση δαπέδου laminate

Η “πλωτή” τοποθέτηση είναι σημαντικό σημείο που προσέχουμε πάντα και σημαίνει ότι το πάτωμα δεν στερεώνεται σε κανένα σημείο με κόλλες, βίδες ή καρφιά έτσι ώστε να αφήνουμε ελευθέρα να δουλεύει η συστολή-διαστολή. Σε αυτό βοηθά πάρα πολύ και το διάκενο (8-10 χιλιοστά ) μεταξύ σταθερών σημείων  (τοίχων , μαρμάρων, πλακιδίων κτλ)  και λαμινέιτ.

Laminate Πάτωμα

Αφού ολοκληρωθεί και η εγκατάσταση του πατώματος ακολουθεί η τοποθέτηση των περιμετρικών σουβατεπί και των αρμοκαλύπτρων όπου χρειαστεί καλύπτοντας με αυτόν τον τρόπο τα διάκενα που προαναφέρθηκαν διαμορφώνοντας ένα πολύ καλό αισθητικό αποτέλεσμα στα τελειώματα του δαπέδου.

 

πως βάζουμε τα σοβατεπί
Στερέωση των περιμετρικών σοβατεπί
τελείωμα πατώματος λαμινέιτ με αρμοκαλύπτρα
Τρόπος τοποθέτησης ειδικού τεμαχίου

Θεωρητικά η τοποθέτηση του πατώματος  laminate  μοιάζει να είναι κάτι εύκολο. Όμως καλό θα είναι να την εμπιστευόμαστε σε εξειδικευμένους τεχνίτες πατωμάτων (πατωματζήδες) για αποφυγή παραλείψεων και άλλων λεπτομερειών που θα μας δημιουργήσουν μελλοντικά προβλήματα.