Πώς κατασκευάζονται τα προλουστραρισμένα δάπεδα;

Στα προλουστραρισμενα ξύλινα δάπεδα το φινίρισμα των σανίδων γίνεται απευθείας από το εργοστάσιο κατασκευής. Παράγονται από πολλά είδη ξύλων  π.χ. Δρυς ,Ιρόκο ,Ντουσιέ ,Οξυά σε πολλούς χρωματισμούς.

Στο κάτω μέρος της σανίδας (το μη εμφανές) υπάρχουν 2 ή τρεις στρώσεις ξύλων κολημένα και πρεσαρισμένα μεταξύ τους ή ακόμα και πλακάζ. Στο επάνω μέρος ( η εμφανής στρώση) υπάρχει το είδος της ξυλείας σε χρωματισμένη ή φυσική απόχρωση από το οποίο θα εξαρτηθεί η επιλογή του δαπέδου που θα μας αρέσει. Το πάχος των προβερνικωμένων δαπέδων κυμένεται από 10-21 χιλιοστά ενώ το φάρδος τους και το μήκος ποικίλουν.

Προλουστραρισμένο - Προγυαλισμένο Πάτωμα

Περιμετρικά των πλευρών των σανίδων υπάρχει πατούρα (αρσενικό-θηλυκό) με κουμπωτό σύστημα (clic system) για γρήγορη και αποτελεσματική τοποθέτηση.Χρησιμοποιούνται για επαγγελματική και οικιακή χρήση και η τοποθέτηση τους δεν προυποθέτει την απομάκρυνση όλων των επίπλων ή άλλων αντικειμένων μέσα από τον χώρους.

 

Ποια πλεονεκτήματα έχουν τα προλουστραρισμένα δάπεδα;

  • Είναι πρακτικά και οικονομικά  αφού μας δίνουν την ευκαιρία να τα αποσυναρμολογήσουμε και να τα επανατοποθετήσουμε σε άλλο χώρο ή κατοικία σε πιθανότητα ανακαίνισης ή μετακόμισης.
  • Είναι κατάλληλα για ενδοδαπέδια θέρμανση εξαιτίας της κατασκευής και της επεξεργασίας τους που τα κάνουν λιγότερο ευαίσθητα σε συστολοδιαστολές.
  • Ενισχύουν θερμομονωτικά και ηχομονωτικά τους χώρους όπου τοποθετούνται.
  • Η ταχύτητα στην εφαρμογή τους.
  • Η τέλεια αισθητική που προσδίδουν στον χώρο.
Προβερνικωμένο Πάτωμα Νέα Κρήνη Θεσσαλονίκη-δρυς φαρδιά σανίδα
Τοποθέτηση  προγυαλισμένου  πατώματος
Προβερνικωμένο Πάτωμα Νέα Κρήνη Θεσσαλονίκη
Χώρος σαλονιού και τραπεζαρίας με προλουστραρισμένο δάπεδο
Προβερνικωμένο Πάτωμα Νέα Κρήνη Θεσσαλονίκη
Χώρος δωματίων με δρύινα προβερνικωμένα πατώματα

Δείτε οδηγίες συντήρησης και καθαριότητος (εδώ)

 

Προηγούμενο άρθροΔΑΠΕΔΟ DECK
Επόμενο άρθροLAMINATE ΠΑΤΩΜΑ
Η εταιρεία μας παρέχει υπηρεσίες τοποθέτησης & συντήρησης ξύλινων πατωμάτων από το 1992. Έχοντας ως προνόμιο από μικρή ηλικία να εργαζόμαστε δίπλα σε άριστους γνώστες του αντικειμένου, αποκομίσαμε από αυτούς την εμπειρία, το μεράκι και την αγάπη γενικότερα για το αντικείμενο αυτό.