Τι είναι το δάπεδο Deck

Το deck είναι ένα δάπεδο που χρησιμοποιείται κυρίως σε εξωτερικούς χώρους  στους οποίους υπάρχει ανάγκη για πρακτική και αισθητική ανάπλαση, όπως πισίνες ,κήποι, βεράντες,  ταράτσες, φράχτες,μαρίνες κ.α.

Δάπεδο Deck Θεσσαλονίκη

Από τι κατασκευάζονται τα δάπεδα Deck

Τα δάπεδα deck κατασκευάζονται από διάφορα είδη ξύλων , κυρίως τροπικών  (bankirai,iroko, massaranduba, ipe ,merbau κ.τ.λ.)  τα οποία έχουν περισσότερη αντοχή στις εξωτερικές συνθήκες και στην σκληρή χρήση.

Τα τελευταία χρόνια μεγάλο μερίδιο εχουν κερδίσει και τα deck από συνθετικό WPC που  αποτελείται 75% από ξύλο και 25% ρητίνες και το οποίο παρουσιάζει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με το φυσικό ξύλο.

ΔΑΠΕΔΟ DECK 1

Με ποια κριτήρια να επιλέξω;

Δάπεδο Deck Θεσσαλονίκη 2Και τα δύο είδη deck έχουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα τους.Το σημαντικότερο στο ξύλινο deck είναι η αυθεντικότητα που προσφέρει ως φυσικό υλικό, η ωραία αίσθηση στο περπάτημα  και η χαμηλή θερμοκρασία που διατηρεί σε εξωτερικές συνθήκες με πολύ ζέστη. Μειονέκτημα είναι ότι χρειάζεται συντήρηση και ότι ως “ζωντανό” υλικό αντιδρά στις εναλλαγές της θερμοκρασίας και της υγρασίας.

Το σημαντικότερο πλεονέκτημα του συνθετικού WPC deck είναι η τιμή στη οποία διατίθεται και η οποία είναι χαμηλότερη από αυτή του φυσικού ξύλου.

Επίσης το WPC deck δεν χρειάζεται συντήρηση αφού η αποροφητικότητα στην υγρασία είναι μηδαμινή και δεν προσβάλλεται από επιβλαβής οργανισμούς. Η συμπεριφορά του WPC σε εξωτερικές συνθήκες είναι πολύ θετική αφού δεν ξεθωριάζει, δεν σκεβρώνει  και δε πετσικάρει. Διατίθεται σε πολλά χρώματα καλύπτοντας έτσι κάθε αισθητική επιλογή. Μειονεκτήματα τους είναι ότι δεν μπορούν να ανταγωνιστούν σε αυθεντικότητα το φυσικό ξύλο και είναι γενικά  πιο ολισθηρά από τα ξύλινα deck.

Οδηγίες τοποθέτησης-συντήρησης-καθαριότητος (εδώ)

Έργα με δάπεδο deck (εδώ)