Πως τοποθετούμε τα προγυαλισμένα ξύλινα πατώματα;

Τα ημιμασίφ προβερνικωμένα ξύλινα πατώματα δεν κολλιούνται αλλά ενώνονται μεταξύ τους με κούμπωμα (clic system) που υπάρχει περιμετρικά των σανίδων.Τοποθετούνται πλωτά επάνω σε προϋπάρχον δάπεδο από πλακάκι, μωσαικό, τσιμεντοκονία, παλαιό ξύλινο δάπεδο κ.α. αφού πρώτα προηγηθεί μία στρώση από το ειδικό θερμομονωτικό και ηχομονωτικό υπόστρωμα. Η τοποθέτηση του γίνεται σε πολύ λίγο χρόνο χωρίς κόπο και ταλαιπωρία για τον πελάτη. Το στάδιο του κουμπώματος των σανίδων διαδέχεται η τοποθέτηση των σουβατεπί και των αρμοκαλύπτρων όπου χρειαστεί.

Προγυαλισμένα Δάπεδα Θεσσαλονίκη

Πως συντηρούνται τα προγυαλισμένα ξύλινα δάπεδα;

Όταν φθαρούν ή γρατζουνιστούν αντικαθίστανται τα χαλασμένα τεμάχια με εντελώς καινούργια καθιστώντας το πάτωμα και πάλι όπως πρώτα.Στα προγυαλισμένα ξύλινα δάπεδα  υπάρχει η δυνατότητα για συντήρηση τους με τρίψιμο και γυάλισμα (όχι πάνω από δύο φορές) όπως στα παραδοσιακά μασίφ ξύλινα πατώματα. Για την ποιοτική τοποθέτηση-συντήρηση-αντικατάσταση του προβερνικωμένου ξύλινου δαπέδου αναθέτουμε σε αξιόπιστο τεχνίτη πατωματζή την ανάθεση των εργασιών.(δείτε εδώ)

Προβερνικωμένο Πάτωμα Νέα Κρήνη Θεσσαλονίκη

 

Τι πρέπει να προσέχουμε

  • Πριν την επίστρωση των προβερνικωμένων ξύλινων δαπέδων πρέπει να έχουν τοποθετηθεί όλα τα εξωτερικά κουφώματα.
  • Οι υγρασίες από εργασίες όπως τσιμεντοκονία, σοβατίσματα, τοποθέτηση πλακιδίων, μαρμάρων κ.ά.θα πρέπει να έχουν στεγνώσει.
  • Πάντα θα πρέπει να γίνεται σχολαστικός έλεγχος των σωλήνων του καλοριφέρ και της ύδρευσης για τυχόν διαρροές.
  • Στον προγραμματισμό, η τοποθέτηση των προλουστραρισμένων  πατωμάτων  θα πρέπει να γίνεται μετά από το πέρας όλων των εργασιών και πριν το τελευταίο χέρι που θα βάψει ο ελαιοχρωματιστής για αποφυγή φθορών από τα συνεργεία.