Τι θα πρέπει να προσέχουμε πριν την τοποθέτηση

  • Να έχουν τοποθετηθεί οι μπαλκονόπορτες του σπιτιού για την ασφάλιση του από άσχημες εξωτερικές συνθήκες.
  • Πολύ σημαντικό είναι ο χώρος να είναι απαλαγμένος από υγρασίες. Αυτό προυποθέτει να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες που απαιτούν υγρασία στο υλικό εφαρμογής τους όπως π.χ. σοβάδες, πλακάκια, μάρμαρα κτλ αρκετό χρόνο πριν.
  • Η παραλαβή των ξύλινων δαπέδων θα πρέπει να γίνει τουλάχιστον 7 ημέρες πριν την εφαρμογή τους ώστε να ” εγκλιματιστούν” στα δεδομένα υγρασίας και θερμοκρασίας του χώρου.
  • Απαραίτητη είναι επικοινωνία με τον κάποιον γνώστη του αντικειμένου που θα δώσει ασφαλείς πληροφορίες τόσο για την τοποθέτηση όσο και για την προμήθεια των κατάλληλων υλικών.

Κολλητό Ξύλινο Πάτωμα Θεσσαλονίκη

Πριν την τοποθέτηση του κολλητού ξύλινου πατώματος

Πριν την επικόλληση του κολλητού ξύλινου πατώματος πρέπει να βεβαιωθούμε ότι η επιφάνεια επάνω στην οποία θα γίνει η τοποθέτηση του είναι επίπεδη και απαλλαγμένη από ξένα σώματα και υγρά. Εάν υπάρχει πρόβλημα επιπεδότητας τότε επεμβαίνουμε με ειδικά ισοπεδωτικά υλικά ώστε να δημιουργήσουμε τις προυποθέσεις για την όσο το δυνατόν γίνεται καλύτερη πρόσφυση του ξύλου στην επιφάνεια αυτή. (δείτε εδώ)

Τοποθέτηση Προλουστραρισμένου Πάτωματος Τριανδία ΘεσσαλονίκηςΠως τοποθετούμε το κολλητό ξύλινο πάτωμα

Αφού στεγνώσει καλά το ισοπεδωτικό υλικό, επαλείφουμε όλη την επιφάνεια που θα κολληθεί το ξύλινο πάτωμα με ειδικό αστάρι που θα πρέπει να είναι συμβατό με την κόλλα που πρόκειται να χρησιμοποιηθεί. Η εργασία αυτή γίνεται γιατί με τον τρόπο αυτό ενισχύουμε αλλά και καθαρίζουμε την επιφάνεια στην οποία θα γίνει η τοποθέτηση των ξύλων. Έπειτα εφόσον στεγνώσει το αστάρι απλώνουμε την κόλλα με οδοντωτή σπάτουλα και εφαρμόζουμε τα κολλητά ξύλινα πατώματα. Όταν ολοκληρώσουμε και αυτό το στάδιο , τοποθετούμε και τα περιμετρικά σοβατεπί.

Πως τρίβουμε ή γυαλίζουμε το κολλητό ξύλινο πάτωμα

Η διαδικασία τριψίματος και γυαλίσματος είναι παρόμοια με αυτή του καρφωτού ξύλινου δαπέδου με την διαφορά ότι για να πραγματοποιηθεί αυτή η εργασία θα πρέπει να έχουν προηγηθεί κάποιες ημέρες ( αναλόγως των περιβαλλοντολογικών συνθηκών) από την ολοκλήρωση της τοποθέτησης ώστε να στεγνώσει καλά η κόλλα. Για την καλύτερη επί τόπου ενημέρωση σας επικοινωνήστε με τον υπεύθυνο τεχνίτη πατωματζή για μία δωρεάν αυτοψία και  εκτίμηση του χώρου σας.