Πως τοποθετούμε το πάτωμα Deck

Για να τοποθετήσουμε εξωτερικό πάτωμα deck βασική προϋπόθεση είναι να δημιουργήσουμε μια βάση από δοκίδες που η διάταξη και το υλικό τους να μας εξασφαλίζει σταθερότητα και μακροζωία στην κατασκευή μας. Η πιο συνήθης πρακτική  είναι να διαμορφώνεται μια μεταλλική  βάση με δοκίδες (για τη περίπτωση επένδυση φραχτών λέγονται  ορθοστάτες )από γαλβανιζέ ή ανοξειδωτο σίδερο ή ακόμα και αλουμίνιο για αντοχή στις εξωτερικές συνθήκες και κυρίως την διάβρωση από την υγρασία. Η παράλληλη απόσταση μεταξύ τους θα πρέπει να είναι τέτοια που να μην επιτρέπει την κάμψη των σανίδων deck που θα είχε ως συνέπεια την σταδιακή φθορά τους.

Δάπεδο Deck Θεσσαλονίκη 4

Αφού ολοκληρωθεί η μεταλλική βάση μπορούμε να τοποθετήσουμε επάνω σε αυτή το πάτωμα deck με εμφανείς βίδες ή με κρυφά στερεωτικά κλιπς. Προσέχουμε την παράλληλη απόσταση μεταξύ των σανίδων deck να είναι από 3-5χιλιοστά. Αυτό χρησιμεύει ως διάκενο συστολής- διαστολής  αλλά και για τον επαρκή εξαερισμό της κάτω περιοχής του πατώματος για αποφυγή φθορών.

Επίσης πριν από την κατασκευή της μεταλλικής βάσης θα ήταν ζωτικής σημασίας, η διαμόρφωση κλίσεων παροχετεύσεως των υγρασιών για να προστατεύσουμε την κατασκευή μας από φθορές αλλά και για να αποφύγουμε δημιουργία εστίας μικροβίων από στάσιμα νερά.

Δεν ξεχνάμε πάντα να επικοινωνούμε με τον εξειδικευμένο τεχνίτη πατωματζή  που με τον εξοπλισμό, την τεχνογνωσία και την εμπειρία του θα αναλάβει να δημιουργήσει και να μας παραδώσει μία κατασκευή deck  με ωραίο αισθητικό αποτέλεσμα και αντοχή στο χρόνο.

Δάπεδο Deck Θεσσαλονίκη 1

Πως καθαρίζουμε τα πατώματα Deck

Η καθαριότητα του δαπέδου deck  γίνεται με μία απλή σκούπα ή με πιεστικό νερού για απομάκρυνση ξένων σωμάτων ή διαφόρων υγρών που θα μπορούσαν να προκαλέσουν ζημιά στην επιφάνεια του.

Δεν χρησιμοποιούμε καθαριστικά ή άλλα υγρά λόγω κινδύνου διείσδυσης ή δημιουργίας μόνιμων λεκέδων στην επιφάνεια του ξύλου.

Δάπεδο Deck Θεσσαλονίκη 2

Πως συντηρούμε τα πατώματα Deck

Tα deck συνήθως διατίθενται με δύο όψεις επιφανείας τοποθέτησης στην ίδια σανίδα που μας δίνει την ευκαιρία της επιλογής εμφάνισης.Οι επιφάνειες διακρίνονται σε επίπεδες και ραβδωτές ανάλογα με τον κατασκευαστή.

Ανάλογα με το ποιά επιφάνεια θα είναι η εμφανής διαφέρει ο τρόπος συντήρησης του.

Στο deck με ραβδώσεις η συντήρηση του γίνεται με μία σκληρή βούρτσα καθαρίζοντας τα αυλάκια των ραβδώσεων από σκόνες.Κατόπιν γίνεται πλήση με πιεστικό νερού και αφού στεγνώσει επαλείφεται με ειδικό συντηρητικό λάδι εμποτισμού.

Στις επίπεδες επιφάνειες επεμβαίνουμε με ψιλό γυαλόχαρτο τρίβοντας απαλά την επιφάνεια.

Σε βαθιά φθορά ή λεκέδες μπορούμε να τρίψουμε το πάτωμα deck με ειδική μηχανή και κατόπιν με επάλειψη λαδιών εμποτισμού καθιστώντας το δάπεδο ξανά σαν καινούργιο.