Φθορά του ξύλινου παρκέ από νερά βροχής;

Ένα ξύλινο πάτωμα μπορεί να υποστεί φθορά όχι μόνο από εσωτερικούς παράγοντες όπως είναι η διαρροή εσωτερικών σωλήνων ή σπάσιμο ενός σπιράλ σύνδεσης αλλά και από εξωτερικά αίτια όπως το νερό της βροχής όταν αυτό δεν παροχετεύεται σωστά στις υδρορροές της οικοδομής, ή όταν δεν υπάρχουν σωστές κλίσεις στο μωσαϊκό ή τα πλακάκια των μπαλκονιών. Σε αυτό έρχεται να προστεθεί και η παλαιότητα ή η κακή τοποθέτηση των εξωτερικών κουφωμάτων από τους τεχνίτες που πολλές φορές παραλείπουν να εφαρμόσουν στα κουφώματα τα ειδικά υλικά τα οποία θα τα στεγανοποιήσουν και θα καταστήσουν ασφαλείς τους εσωτερικούς χώρους από ενδεχόμενες εξωτερικές υγρασίες. Αρκετές είναι οι περιπτώσεις όπου  τα προβλήματα αυτά εξελλίσονται χωρίς να γίνουν αντιληπτά με συνέπεια να παρατηρούνται βουλιάγματα στα ξύλινα πατώματα που οφείλονται στην εκτεταμένη και βαριά φθορά της βάσης του δαπέδου.

φθαρμένο δάπεδο ξύλινο όπου θα γίνει επισκευή
Ξύλινο δάπεδο όπου η εξωτερική υγρασία ήταν μία χρόνια κατάσταση

Πρέπει να αφαιρέσω ολόκληρο το ξύλινο πάτωμα;

Δεν πρέπει να βγάζουμε συμπεράσματα μόνοι μας χωρίς την γνώμη του ειδικού.Όταν διαπιστωθεί ότι στο ξύλινο δάπεδο μας υπάρχει κάποιο πρόβλημα τότε επικοινωνούμε με τον τεχνίτη πατωματζή ο οποίος με την εμπειρία του θα μας ενημερώσει υπεύθυνα για την κατάσταση του πατώματος καθώς και για την διαδικασία αποκατάστασης του.

Πως γίνεται η διαδικασία αποκατάστασης;

 • Αφαιρείται όλο εκείνο το τμήμα του δαπέδου το οποίο παρουσιάζει βουλιάγματα και αλλοιωμένα ξύλα μέχρι που να διαπιστωθούν τα όρια όπου η κατασκευή  δεν έχει υποστεί ζημιά.
τεχνίτης πατωματάς αποκατάσταση ζημιάς από υγρασία
Εδώ φαίνεται μέχρι ποιο σημείο είναι χαλασμένο το δάπεδο
 • Ακολουθεί η επιμελής καθαριότητα και απομάκρυνση των φθαρμένων ξύλων και τυχόν ακατάλληλων μονωτικών υλικών.
Επιδιόρθωση ζημιάς σε πάτωμα λόγω εξωτερικής υγρασίας 1
Εδώ έχει γίνει η απομάκρυνση όλης της άχρηστης ξυλείας και του ακατάλληλου μονωτικού υλικού 

Τοποθετούνται τα καινούργια καδρόνια και το ψευτοπάτωμα.

Αλλαγή χαλασμένου ξύλινου πατώματος
Εδώ έχει γίνει η στερέωση των καδρονιών και η τοποθέτηση του ψευτοπατώματος
 • Στο τέλος γίνεται και η τοποθέτηση των παρκέτων για ολοκλήρωση της εγκατάστασης. Πάντα προσέχουμε ώστε τα καινούργια παρκέτα να είναι τα πλησιέστερα όσο το δυνατόν γίνεται σε ποιότητα και απόχρωση με τα παλιά.
  αντικατάσταση χαλασμένων παρκέτων από τον ειδικό τεχνίτη πατωματζή
  Τοποθέτηση παρκέτων

  Στην διαδικασία γυαλίσματος επεξεργαζόμαστε μόνο το κομμάτι που αντικαταστάθηκε;

  Το σωστό είναι να τρίβεται και να γυαλίζεται όλη η επιφάνεια για να αποφευχθούν οι ανόμοιοι χρωματισμοί με το παλιό ξύλινο πάτωμα και με αυτόν το τρόπο ο τεχνίτης να μας το παραδώσει σαν καινούργιο.

 

επισκευή φθαρμένου ξύλινου δαπέδου λόγω υγρασίας από το μπαλκόνι

 • παρακολουθήστε παρόμοια άρθρα εδώ
 • Δείτε για την υγρασία στα ξύλινα δάπεδα εδώ
 • για την καθαριότητα των ξύλινων πατωμάτων εδώ