Αφαίρεση τεμαχίων ξύλινου πατώματος για εγκατάσταση σωλήνων θέρμανσης

Στην ανακαίνιση μίας κατοικίας πολύ σημαντικό κομμάτι είναι και η εγκατάσταση ή η αλλαγή σωλήνων θέρμανσης και ύδρευσης. Για αυτό το λόγο πολλές φορές είναι αναγκαία η διέλευση τους κάτω από τα ξύλινα πατώματα. Έτσι ο ειδικός τεχνίτης αναλαμβάνει να βγάλει με προσοχή τον απαιτούμενο αριθμό τεμαχίων παρκέτων έτσι ώστε να διευκολυνθεί η διαδικασία της εγκατάστασης των σωλήνων από τους τεχνίτες θέρμανσης και ύδρευσης αλλά ταυτόχρονα να προκληθεί η μικρότερη, όσο το δυνατόν γίνεται, ζημιά στο ξύλινο πάτωμα από την επέμβαση αυτή.

αφαίρεση σανίδων σε ανακαίνιση κατοικίας για υδραυλικές εργασίες
επέμβαση στο ξύλινο δάπεδο για υδραυλικές εργασίες

Αποκατάσταση του ξύλινου δαπέδου μετά τις υδραυλικές εργασίες

Όταν οι εργασίες της εγκατάστασης  θέρμανσης ή ύδρευσης τελειώσουν και γίνει έλεγχος των σωλήνων για την αποφυγή διαρροών τότε ο ειδικευμένος πατωματζής με πολλή προσοχή θα τοποθετήσει τα καινούργια τεμάχια παρκέτων εκεί όπου προέκυψαν τα ανοίγματα.

επισκευή από τον πατωματζή
Κλείσιμο των ανοιγμάτων στο ξύλινο πάτωμα

Λείανση και λουστράρισμα

Αυτό που απομένει να γίνει από τον ειδικό τεχνίτη είναι η αισθητική αναβάθμιση της εικόνας του ξύλινου δαπέδου όπου με τα ειδικά μηχανήματα θα καθαριστεί η επιφάνεια από μπογιές, γδαρσίματα, λεκέδες και υψομετρικές διαφορές μεταξύ των τεμαχίων των ξύλινων παρκέτων. Κατόπιν θα γίνει η ειδική προεργασία και το λουστράρισμα με βερνίκια υψηλής αντοχής δύο συστατικών ή οικολογικά.

 

βερνίκωμα με γυακιστερό βερνίκι δύο συστατικών
Επεξεργασία λείανσης και γυαλίσματος