Ξύλινο Δάπεδο Θεσσαλονίκη

Αρχική ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΔΑΠΕΔΑ Ανακαίνιση σπιτιού:Χρήσιμες συμβουλές για τα ξύλινα πατώματα

Ανακαίνιση σπιτιού:Χρήσιμες συμβουλές για τα ξύλινα πατώματα

0
Ανακαίνιση σπιτιού:Χρήσιμες συμβουλές για τα ξύλινα πατώματα

Συντήρηση ξύλινων δαπέδων.

Η συντήρηση ενός ξύλινου πατώματος είναι μέρος της ανακαίνισης μίας κατοικίας που σκοπό έχει τόσο την ανανέωση και βελτίωση της αισθητικής του χώρου όσο και την επιμήκυνση της διάρκειας ζωής των υλικών από τα οποία είναι κατασκευασμένη. Επομένως  γίνεται αμέσως αντιληπτό ότι και η “αναζωογόνηση”  ενός ξύλινου δαπέδου δεν συμβάλει μόνο στην βελτίωση της εικόνας του αλλά και της προστασίας του από περαιτέρω επιδείνωση της φθοράς του όταν εμφανιστούν και παραμείνουν σε αυτά σημάδια όπως μαυρίλες , χαρακιές ,αρμοί ανάμεσα στα παρκέτα κ.τ.λ.

τριπσιμο γυαλισμα φρεσκαρισμα ξυλινου πατωματος

Ποιος είναι ο ειδικός τεχνίτης;

Τότε ερχόμαστε σε επικοινωνία με τον ειδικό τεχνίτη πατωματζή καθώς μία τέτοια διαδικασία συντήρησης προϋποθέτει εξοπλισμό και εμπειρία πάνω στο αντικείμενο αυτό. Είναι λανθασμένη η άποψη ότι η διεκπεραίωση των εργασιών αυτών είναι μία απλή υπόθεση ενοικίασης των ειδικών εργαλείων-μηχανημάτων από τον οποιονδήποτε που δεν έχει εμπειρία, με κίνδυνο έτσι  να προκληθεί μεγαλύτερη ζημιά  στο ξύλινο πάτωμα μας με συνέπεια να χρειαζόμαστε μετά διπλό κόστος σε χρήματα και χρόνο για να το φτάσουμε στο επιθυμητό επίπεδο.

τεχνίτης ξύλινων πατωμάτων

Είναι ίδια η διαδικασία για όλα τα ξύλινα δάπεδα;

Αυτή την απορία έρχεται να λύσει ο  τεχνίτης  ξύλινων δαπέδων  ο οποίος θα κάνει μία αυτοψία στο  χώρο του πατώματος  εντελώς δωρεάν για να εκτιμήσει το επίπεδο φθοράς , να προτείνει την κατάλληλη  διαδικασία συντήρησης  και να μας ενημερώσει με υπευθυνότητα για τον χρόνο διάρκειας και το κόστος των εργασιών.

Πόσο χρόνο και τι τιμές θα έχουν οι εργασίες;

Ο χρόνος διάρκειας των εργασιών εξαρτάται από:

  • τα τετραγωνικά επιφανείας συντήρησης.
  • το βαθμό φθοράς του ξύλινου δαπέδου.
  • τις εξωτερικές καιρικές συνθήκες .
  • την γνώση και την εμπειρία του επαγγελματία τεχνίτη.

Περίπου για ένα χώρο 35-40 τετραγωνικών μέτρων θα χρειαστούν από 2 έως 3 ημέρες. Αφού τελειώσουν οι εργασίες θα πρέπει να μην πατηθεί το παρκέ, αναλόγως των καιρικών συνθηκών, για 2 ημέρες για να δώσουμε στο βερνίκι τον χρόνο που χρειάζεται για να στεγνώσει πλήρως.

Το κόστος των εργασιών θα εξαρτηθεί από:

  • Το τρόπο διαδικασίας συντήρησης του δαπέδου. (δείτε εδώ)
  • Τον αριθμό των τετραγωνικών μέτρων.
  • Τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν.

Συνήθως οι τιμές κυμαίνονται από 5 ευρώ έως 12 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο αναλόγως της μεθόδου συντήρησης που θα εκτιμηθεί για κάθε ξύλινο  πάτωμα.

Τι βερνίκι να επιλέξω;

Αναλόγως των επιθυμιών αλλά και των αναγκών του κάθε ξύλινου πατώματος τα είδη βερνικιών διακρίνονται σε:
  • οικολογικά
  • δύο συστατικών

Τα οικολογικά βερνίκια δεν μυρίζουν και είναι φιλικά στο περιβάλλον και τον άνθρωπο.  Αφήνουν μία βελούδινη υφή και φυσική αίσθηση επάνω στο δάπεδο. Φιλτράρουν τις ακτίνες του ήλιου αφήνοντας το ξύλο στο φυσικό του χρώμα. Επίσης είναι πιο εύκολα στη χρήση τους από τους τεχνίτες.

ξύσιμο βερνίκωμα με σατινέ βερνίκι σε δρύινο ξύλινο πάτωμα

Τα βερνίκια δύο συστατικών έχουν πιο έντονη μυρωδιά αλλά γενικώς δημιουργούν μία πιο σκληρή επιφάνεια από τα οικολογικά που τα κάνει  πιο ανθεκτικά.

γυαλιστερό βερνίκι σκληρό σε δάπεδο στη χαλκιδική